Torsdag den 25. oktober: Martin Guldberg: “Italiensk Opera”

 HUSK gyldigt medlemskort eller adgangsbillet*

 

Foreningen Società Dante Alighieri inviterer til et foredrag  om italiensk opera på dansk ved Martin Guldberg:

‘GYLDNE ITALIENSKE STEMMER’

Torsdag den 25. oktober kl. 19.30:

Århus Universitet,

I de “gule bygninger”, i Nordøsthjørnet.

Bygning 1324, lokale 011

Se kort på dette LINK

 

GYLDNE ITALIENSKE STEMMER

Den klassiske sang har gennem århundreder spillet en stor rolle i italiensk kulturliv – ikke mindst når det gælder opera-genren. Mange sangere har haft stjernestatus, og den tendens er ikke blevet mindre efter opfindelsen af grammofonpladen og andre medier, som kunne fastholde musikken og sangstemmen og bringe optagelserne ud til millioner af fans. I nærværende foredrag vil vi dels lytte til en række af disse ”gyldne italienske stemmer” fra omkring 1900 og frem til i dag, dels undersøge hvad der har givet dem deres internationale stjernestatus. Hvad er det, som har gjort Caruso, Tetrazinni, Galli-Curzi, Schipa, Bartoli og Pavorotti m.fl. til feterede stjerner og skabt en interesse for deres liv og virke, som ofte når langt ud over den musikalske sammenhæng?

 

 

Martin Guldberg er cand. phil. i musikvidenskab og herudover konservatorietuddannet klassisk sanger og sangpædagog. Han var fra 1999-2009 leder på Den Ny Opera, hvor han dels medvirkede som sanger i en række opsætninger, dels skrev en række musikdramatiske forestillinger for børn. Martin Guldberg er studielektor på Afdeling for Musikvidenskab, Aarhus Universitet, og han er tillige stadig aktiv som sanger.

Medlemmerne af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang og skal ikke forhåndstilmelde sig, men foreviser på blot på anfordring gyldigt medlemskort; mens ikke-medlemmer og gæster betaler kr. 100/person.
* Gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig foredraget ved at købe adgangsbillet via dette LINK

(Måske ville det være en god idé spare de 100 kroner og i stedet at melde sig ind i foreningen, og samtidig få adgang til 10-15 arrangementer). 

.

Efter foredraget bydes som vanligt på et glas vin og en hyggelig snak med Martin Guldberg og med de øvrige medlemmer.