Mandag den 30. november 2015: Festlig sæsonafslutning

 
NB: Tilmeldingen lukker mandag den 23. november:
 
Mandag den 30. november 2015: Festlig sæsonafslutning
 
Foreningen Società Dante Alighieri indbyder herved i medlemmerne og deres gæster (se nedenfor) til års- afslutningen, hvor der som vanligt inviteres til en hyggelig aften med foredrag og spisning:
 
Mandag den 30. novembernternes Hus”,  2015 – kl. 18.30 (NB!)
”Studenternes Hus”,  Fredrik Nielsens Vej 4
Ringgaden, Århus Universitet,
Hornung- og Richard Mortensen stuen
(Indgang fra Ndr. Ringgade eller Langelandsgade/ Frederik Nielsensvej)
Se kort på dette LINK
 
Som indledning til aftenen vil der som vanligt være et opbyggeligt foredrag.
I år er fest-foredraget ved en af Foreningens trofaste og mangeårige medlemmer, Lena Pedersen**:

 

Jul – traditioner og skikke i Danmark og i Italien.

Vi skal høre om både kristne og hedenske ritualer og skikke, der knytter sig til juletiden. Selv efter reformationen bibeholdt danskerne nogle af de gamle traditioner, der egentlig hører til i den katolske tro.

Oplysninger om juletraditioner i Italien og Danmark vil i flere tilfælde overlappe hinanden.

Vi skal derfor høre om Advent og de mærkedage, der knytter sig til julen og hvilken betydning, de har i vore lande. Sct. Nicolai dag 6. december har stadig væsentlig betydning i Italien, hvor hans jordiske rester er. Santa Lucia er oprindelig en helgen fra Syrakus på Sicilien, og flere dramatiske legender fortæller om hendes liv og død. Hun fejres den 13. december med optog og sang.

Gaver, gavenisser og andre herligheder har i Italien også skikkelse af en gammel heks, La Befana, som trods det skumle udseende er en venlig gavegiver.

 
Efter foredraget er der som vanligt den sydeuropæiske, måske næsten italiensk-inspirerede, buffet til  kr 175 / person *. Drikkevarer købes på stedet til rimelige priser.
 
Studenterhusfonden har fået ny køkkenchef (NB!) , som har udtænkte denne menu:

Fritatta, italiensk inspireret æggekage. Cæsar salat med stegt kylling. Vitello tonnato med kapers og persille. 2 lækre salater. Fenikkel-pølse og napoli-pølse med grillet grønt. Citron/timian-marineret kylling med polenta og tomat sauce. 2 x ost med knækbrød og oliven. Panna Cotta med Coulis. Masser af hjemmebagt brød. Kaffe/te.

 
 * NB: Medlemmernes venner, bekendte og gæster er meget velkomne; men ikke-medlemmer skal dog betale Foreningens reelle kostpris* for arrangementet: kr. 225,- / person
(…så det kan altså godt betale sig at blive medlem )
 
Tilmelding til middagen er nødvendig og sker ved at betale med kreditkort* på dette LINK
 
Tilmelding og betaling af adgangsbillet kan kun ske ved hjælp af dette link. Betaling kan desværre ikke ske kontant eller med check.
 
NB: Tilmeldingen lukker mandag den 23. november af hensyn til køkkenet og indkøb!
 
Vi håber at se alle Foreningens medlemmer! 
 
** Læs mere om foredrag og om foredragsholder: Dante Alighieri Lena Pedersen

*NB: I forbindelse med betalingen opkræves et billetgebyr på kr. 5,- samt et mindre, varierende gebyr til kortudsteder afhængig af, om man betaler med Dankort, Visa, Eurocard m.fl.