Mandag den 21 juni: Film og Foredrag v.  Lars Hegndal om Venedig

 HUSK gyldigt medlemskort eller adgangsbillet*

HUSK CORONAPAS!

 

Foreningen Società Dante Alighieri inviterer til et foredrag ved Lars Hegndal :

 

FILM OG FOREDRAG OM VENDIG

Mandag den 21. juni, 2021 kl. 19.00   (NB!!)

Århus Universitet,

I det vanlige lokale i de “gule bygninger”, i Nordøsthjørnet.

Bygning 1324, lokale Se kort på dette LINK

Venezia filmforedrag

Venezia er enestående i verden og med rette berømmet for sin skønhed og siden 1987 har byen været på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Byen besøges årligt af mellem 23 og 28 millioner turister.

Desværre får mange besøgende ofte et meget overfladisk indtryk af Venezia. Éndagsturisten oplever en overfyldt Piazza San Marco, trængslen i le Mercerie og får måske tilkæmpet sig en plads til en selfie på Rialtobroen.  Og så har man set  Venezia!

Men lagunebyen er så meget andet. Så selvom indbyggerantallet skrumper bor der stadigvæk omkring 50.000 mennesker i byen.

Mange af de gamle håndværk holdes i hævd og blandt disse finder man gondolbyggerkunsten.

I 1990 var  jeg i Venezia for at lave en film netop om den venezianske gondol – om historien og om hvordan den bygges. Den nyder meget stor anerkendelse blandt skibsbyggerne og andre håndværkere i Venezia. Det er jeg meget stolt af og i slutningen af 2020 fik jeg mulighed for at følge op på den nu 30 år gamle film. Men denne gang var det ikke kun gondol-håndværket der stod på dagsordenen, men også en række andre håndværk. Det er der kommet godt 15 små dokumentarfilm ud af.

Aftenens filmforedrag tager dog udgangspunkt i gondolen – både selve konstruktionen på Venezias squeri (gondolværfter) og på håndværk tilknyttet gondolen.

 

Lars Foersom Hegndal, f. 1954. Uddannet på Det jyske Kunstakademi  fra 1976-82.

Videoproducer og underviser på Film og TV-produktionsuddannelsen på Medieskolerne i Viborg (ansat 1993-2018).

Væsentligste videoproduktioner: I Cézannes fodspor  (for TV2 1989), Bornholm – kunstnerne og øen (for Bornholms Kunstmuseum 1991), Gondola – gondolbyggerkunsten i Venezia (for Statens Filmcentral 1991, solgt til DR), og l´Arte dei remeri, Angkor – det glemte rige (DDV 1992), Den grønne kulturby (for Kulturby København 1996), En have for livet – om kolonihaverne i Danmark 2000 (for Kolonihaveforbundet for Danmark)

2020-21: en række videoproduktioner om håndværkere i Venezia.

 

Medlemmerne af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang og skal ikke forhåndstilmelde sig, men foreviser blot på anfordring gyldigt medlemskort og Coronapas; mens ikke-medlemmer og gæster betaler kr. 100/person.
* Gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig foredraget ved at købe adgangsbillet via dette LINK

(Måske ville det være en god idé spare de 100 kroner og i stedet at melde sig ind i foreningen, og samtidig få adgang til 10-15 arrangementer). 

 

Efter foredraget bydes som vanligt på et glas vin og en hyggelig snak med Lars Hegndal og med de øvrige medlemmer, alt med passende afstand!

ALLE BEDES IAGTAGE DE ALMINDELIGE FORHOLDSREGLER I FORHOLD TIL AT UNDGÅ SMITTE:

 Hold afstand, også på stolerækkerne, sørg for at blive i ‘bobler’/familer/venner som I alligevel omgås normalt.

Hvis du føler dig syg: SÅ BLIV HJEMME!