Foredrag om byen Matera, Europæisk kulturby 2019

Mandag d. 5. november 2018, kl. 19.00

Foredrag om byen Matera,

Europæisk kulturby 2019:

Vidunder eller Disneyficering?

  • ved Cecilie Marie Meyer.

Sted: Kolding bibliotek, Banegårdspladsen, kælderen, Kolding

Dante Sydøst inviterer hermed til foredrag om byen Matera, der ligger i regionen Basilicata.

Matera er ikke en helt almindelig by. Den er berømt for sine mange klippehuse, hvor der har boet mennesker siden stenalderen. Men dårligt klima og social humus gjorde, at bydelen med stenhusene udviklede sig til en bombe af sygdom og kriminalitet i 1940erne. Det betød, at byen faktisk lukkede omkring sig selv. Ikke før i 1960erne fik Italien startet på en opbygning af byen igen. Og hvad vil der nu ske efter status som kulturby?

Udover at fortælle om Matera vil Cecilie Marie Meyer også beskrive de øvrige muligheder der er for at rejse i Basilicata.

Cecilie Marie Meyer er cand mag i italiensk og har altid interesseret sig for forholdene i Syditalien. Igennem en årrække har hun været forfatter til en række af Politikens Forlags bøger om Turen går til-destinationer i Syditalien.

Medlemmer af Dante Alighieri har gratis adgang til foredraget, gæster skal betale 100 kr. og købe adgangsbillet via dette LINK

(Måske ville det være en god idé spare de 100 kroner og i stedet at melde sig ind i foreningen – og samtidig få adgang til en række arrangementer hvert år. Se under INDMELDELSE på Dante Sydøsts hjemmeside).

I pausen byder Dante Sydøst, som vi plejer, på et glas vin og med mulighed for en snak med Cecilie Marie Meyer og de øvrige medlemmer.

 Tovholder på arrangementet er:

Pia Bruhn, [email protected], mobil: 2155 0205