Lær italiensk hjemme –

Mens al italiensk-undervisning er indstillet følger nedenstående en lang liste med forslag til ‘gør-det-selv-derhjemme’.

 

Hermed i spredt rækkefølge nogle mere eller mindre nyttige links til inspiration:

 

Gratis online-test fra Sprogskolen Palazzo Malvisi i Bagno di Romagna, hvorfra undervisere i de italienske uger kommer. NB: Udfyld med navn og e-mail. Hvis du i feltet efter dit efternavn også skriver: DANIMARCA.  Så retter skolens lærere din test og sender skriftligt svar tilbage!! Lav og AFSLUT/Send testen.

Husk, at den første italienske uge i Aarhus snart er udsolgt, men stadig lidt flere pladser på den sidste uge. Men vent nu ikke for længe med at tilmelde dig!

 

On-LINE- SKYPE-KURSER:

 

Første forslag: Fjernundervisning med Ib Larsen: I disse tider, hvor vi skal holde afstand, kan det ikke blive ’holdundervisning’ – så det må jo nødvendigvist blive enetimer, conversazione og den nødvendige grammatica/forklaringer, efter lyst og behov. Prisen for at få mig lige ind i din dagligstue er, som for Palazzo Malvisi kr. 225/time. (-mange ville sikkert hellere betale kr. 225 for ikke at få mig ind i deres dagligstue, hvilket også er helt OK og forståeligt. Beløbet  for ikke at få mig ind i din dagligstue kan betales via Mobile Pay på 28191780 )

 

Hvis du er interesseret, så send mig en e-mail til [email protected]. Skriv lidt om dit niveau, ønsker og også dit telefonnummer, så vi lige kan aftale nærmere, inden vi går i gang. Du forpligter sig ikke til et bestemt antal timer, men aftaler hen ad vejen. Betaling enten via Mobile Pay eller ved bankoverførsel til mit firma. Reg. 9570, konto 2668181 – alt efter aftale.

 

Andet forslag: Jeg har lokket og presset sprogskolen Palazzo Malvisi til nu at give ca. 30% rabat på deres on-line-Skype-kurser. Før kostede 45 minutter 35 €, nu koster 60 minutter 30 €, altså cirka 225 kr., for at få en af de meget dygtige undervisere lige hjem i din dagligstue!

 

Video, øvelser og meget mere med ”Italian with Leo”: Video,  Facebook (og tryk så på ”Tilmeld”)

Prøv fx straks som en prøve at se sidste uges (Corona-triste-) video.

 

Dante Racconta er et gratis pdf-tidsskrift på lettere forståeligt italiensk. Det sendes på mail hver anden uge.. Læs mere HER og om hvordan du får den gratis. Det er det fantastiske par, Gisella og Massimiliano, der laver dette ’blad’ med lidt nyt fra og om Italien. Mulighed for at grammatiske øvelser.

Desuden laver Gisella og Massimo også denne sjove og nyttige og gratis podcast

 

NB: Italienske bøger, øvelser, dvd: Nu er mange af bøgerne mv på TILBUD. Se dette LINK. Ca. 400 forskellige titler.

 

Til din Smart phone: Duolingo Gratis og daglig undervisning. Findes fx mellem Italiensk og Engelsk.

 

På facebook er der en guldgrube af inspirationer:

 Hvis du vil have knivskarpeopdateringer på dansk om bl.a. italiensk politik, så gå til denne side, som jeg administrerer. Little italy  med alt godt fra og om Italien. Du skal trykke på både LIKE og på FØLG, så er du opdateret.

Følg med italienernes dagligdag, glæder og udfordringer og SPROG. Meld dig ind i disse to facebook-grupper:

Italiani ad Aarhus

Italiani in Danimarca

Her mødes dansk og italiensk kultur(forskelle). Virkelig god at følge med i og en god og vedkommende sproglig øvelse og udfordring.

 

Danske medier fortæller jo generelt om Italien set i fugleperspektiv.  Jeg følger selv meget med i lokallivet, hverdagens glæder og sorger og bl.a. fra min ’egen’ lille kommune, Bagno di Romagna.

Hvis du LIKER og FØLGER fx disse to grupper fra Bagno di Romagna, så får du indtryk af, hvad der rører sig blandt almindelige mennesker.

Comune Bagno di Romagna

Visione Comune 

 

Det er i Bagno di Romagna/Sanpiero in Bagno at jeg normalt opholder mig meget og også har flere årlige sprog/mad/akvarel-rejser til.

 

Jeg følger for tiden også meget med i hvordan den Italienske Ambassade i Kbh. håndterer Corona-situationen over for italienerne i DK.

 

I denne surrealistiske tid, kan det være opløftende at glemme hverdagen lidt. Det gør jeg bl.a. ved at sidde og savle over italienske mad-grupper på Face Book:

Alta cucina  

La cucina di tutti i giorni

La cucina dei nonni

Cucina, passione e fantasia

Chef in privato

–og der er mange, mange flere!

 

Mit rejsebureau, Italien Information Service, arrangerer   (igen håber jeg) flere sprog- og madkurser også I Portico di Romagna, i år håber jeg stadig, at det kan blive i uge 42 Det foregår på Vecchio Convento, hvor du kan se kokken Matteo trylle ved komfuret.

 

Italienske Film: Via betalt adgang til forskellige udbydere, som fx Netflex m.fl. kan du finde mange italienske film. Men på Bibliotekets GRATIS udlån, Filmstriben, kan du downloade 3-4 gratis film om måneden. Jeg har lige nydt fx denne film: ’Smagen af Toscana’– men der er også mange andre og gode, italienske film. Hver borger i Aarhus Kommune kan låne 3-4 film/måned. Hvis I er flere i husstanden, kan der lånes flere film ?. Man bruger bare de forskellige lånerkort/Låneoplysninger til Biblioteket.

 

Hvis du har andre og gode forslag til nyttig og gerne underholdende hjemmestudier, så send dem til mig, så opdaterer jeg på den nye Facebook-gruppe, der hedder: Jeg bliver hjemme, io resto a casa per studiare l’italiano  

Vi skal alle så vidt muligt BLIVE HJEMME. I Italien er det under mottoet  ”Io resto a casa”  og under  dette hashtag #io restoacasa   

Jeg har derfor lige oprettet en ny Facebook-gruppe, der hedder: Jeg bliver hjemme, io resto a casa per studiare l’italiano    Prøv også at tilmelde dig denne gruppe. Det kan blive rigtigt sjovt!!

 

Andre forslag og ideer modtages konstruktivt og med glæde.

 

Med mange og venlige hilsner

Ib

E-mail: [email protected]

Facebook – hvis vi ska’ være ’venner’ ?