ITALIENSKE DAGE I AARHUS: 22.- 24. marts

Italien i Aarhus!

I 2013 vil Italien være ekstra talstærkt tilstede i Aarhus. Vi fejer, at det i år 25. år i træk at vi afholder de stærkt besøgte “Italienske uger” med sprog, vin, mad og foredrag – arrangeret af Dante Alighieri/FOF – og med deltagere fra alle egne af Danmark.

Vi fejrer, at den verdensomspændende italienske, kulturelle Forening Società Dante Alighieri for nu 50 år siden fik sin første afdeling i Danmark, og netop her i Aarhus, og vi fejrer at Italien Information Service blev stiftet her i Aarhus for 25 år siden.

Vi starter med et brag af en festival i marts måned:

Little Italy – Italien i Aarhus

www.littleitaly.dk

www.facebook.com/LittleItalyItalienskeDage?fref=ts

Senere gentages festlighederne bl.a. med endnu to italienske uger: i juni og august (for hardcore italofiler med vægten på aktiviteter på italiensk), samt koncerter, foredrag og film.

På messen Litte Italy 22.-24. marts præsenteres alt det bedste fra Italien:
Vin, kunst, mad, kultur, rejser, FIAT 500, Ferrari, design. mmm

Little Italy, Italienske dage i Aarhus finder sted 22.- 24. marts 2013 og har udelukkede ’Italien’ som tema:

Turisme, vin, mad, rejser, kultur, foredrag ( bl.a. med Thomas Harder, der taler om Italien efter valget), en italiensk boghandel, italiensk musik, opera, sprogkurser, Grappasmagning af 10-15 grappaer, gastronomirejser, Vespa, ferieboliger, FIAT 500-træf, – alt det bedste fra Italien.

Med sine 350.000 indbyggere er Aarhus Danmarks næststørste by, men med hensyn til interessen for Italien og Italiensk kultur, så er Aarhus måske Danmarks vigtigste by med stort udbud af italiensk kultur, film foredrag i den italienske forening Società Dante Alighieri, med Danmarks største sprogskole for italiensk: Dante Alighieri/FOF med næsten 600 elever, med italienske uger, madkurser, med italienskstudierne ved Aarhus Universitet, Aarhus Katedralskole, Italien Information Service, og med et kommende italiensk handelskammer mm.

Samlet set bor der ca. 1.200.000 mennesker i passende køreafstand fra Little Italy.

Little Italy er en levende messe, hvor man kan opleve og smage på alt det bedste fra Italien: Udover smagsprøver på mad og vin, så vil der være en masse liv på standene: italienske mamma’er der laver frisk pasta, videoprojektioner om produktion af vin, skinker, grappa mv og der vil være online kameraer fra italienske byer, og i vores bar ”Il bar dello sport” vil der være direkte transmissioner fra italienske fodboldkampe.

I forbindelse med messen, vil der være specialarrangementer for fagfolk: workshops hvor italienske producenter, hotelkæder og rejsebureauer kan møde danske importører, journalister, restauratører, kantineledere, rejsebureauer osv.

Efter aftale arrangeres specielle aftener med wine makers and food producers dinners for fagfolk.

Under messen vil det være muligt at købe både mad, vine og rejser direkte fra udstillerne!

Der er kort afstand mellem Aarhus/Jylland og Italien: Fra Billund lufthavn er der direkte fly til ROM, BERGAMO/MILANO, VENEZIA/TREVISO, TRAPANI, ALGHERO og PISA.

Messen arrangeres af den italienske forening Società Dante Alighieri og af Italien Information Service og sammen med de lokale italienske forretningsdrivende, som også støtter messen og vil være til stede.

Rammerne for messen er Ridehuset i Århus, midt i byen, 50 meter fra Rådhuset.Fra Italien kommer turistbureauer, hoteller, rejsebureauer, producenter af vin og madvarer, keramik, møbler, design, sprogskoler (lær italiensk på 30 minutter), musikere, sangere, et par borgmestre og en masse andre festlige mennesker.

ÅBNINGSTIDER for pubblikum:
Fredag den 22. marts: kl 14 – 20
Lørdag den 23. marts: kl. 10 – 20
Søndag den 24. mart: kl. 10 – 19.

BILLETSALGET er nu åbnet på hjemmesiden www.littleitaly.dk

ARRIVEDERCI til Det bedste fra Italien.

KONTAKT for yderligere oplysninger
Foreningen Società Dante Alighieri – Aarhus

E-mail: [email protected]