Gisella Paccoi og Massimo Scudo: SPQR – de er skøre de romere… men måske også danskerne. Den 8. januar på Seest Sognegård i Kolding

Foredrag:Gisella Paccoi og Massimo Scudo: SPQR – de er skøre de romere… men måske også danskerne.8. januar 2024, kl. 19-21, Seest sognegård. Kirketoft 2, Kolding.

Sjove og  hverdagsaktuelle kulturforskelle mellem Danmark og Italien, herunder italiensk gestik og mimik.

‘Selvom lette og hyppige rejser og udvekslinger gradvist fører til såkaldt “globalisering”, bevarer hver nation stadig nogle ejendommelige aspekter af sin egen kultur. Disse elementer kan bemærkes ses “med undrende øjne” af mennesker, der tilhører andre kulturer, og som har andre traditioner.

Danskere lader deres børn sove udendørs, i barnevogne, selvom der er sne udenfor – utænkeligt i Italien; italienere gestikulerer med en mimik, som om de havde et epileptisk anfald.

Dette er blot de to første eksempler på en lang liste; vi taler sammen (på en blanding af italiensk og dansk) om forskellene og demonstrerer nogle af de mest kendte fagter’.

Gisella Paccoi er forfatter, journalist, underviser, redaktør. Blandt mange andre udgivelser har hun i samarbejde med Massimo Scudo udgivet ’49 esperienze da fare in Italia per capire gli italiani’.

Se https://www.gisellapaccoi.com/da/.


Foredrag og generalforsamling:Giulia Pierucci: Mad, tro, og kultur.27. februar, Vejle Bibliotek, kl. 18:30 – 21, Willy Sørensens Plads 1, 7100 Vejle.

Blandt de mange måder mennesker udtrykker sig på i de forskellige kulturer, har mad, sprog, kunst og religion en særlig betydning og har haft en fælles udvikling. Et foredrag hvor disse tiltrækkende aspekter bliver introduceret og udforsket med fokus på de meste humoristiske og særlige eksempler fra både sprog og kunstværker.

ovholdere ved nytårskur og foredrag 8. januar:

Bente Grønfeldt, [email protected]

Birgitte Zeidler, [email protected]

Deltagelse er er gratis for Dantes medlemmer. Medlemmer må gerne dele budskabet med interesserede. Vi modtager gerne gæster. Tilmelding er denne gang nødvendig for alle af hensyn til servering.

Priser:

Pris for gæster/ikke-medlemmer 100 kr. Beløbet refunderes, hvis man melder sig ind i Dante Sydøst. Billetter kan købes via event.it på dette LINK eller ved overføre beløbet til Danske Bank (Reg.nr. 9570, Konto nr. 12122896). Foreningen modtager ikke betalinger via private Mobilepay-konti.        Medlemskab for enkeltpersoner kr. 200 pr. årMedlemskab samboende par kr. 375 pr. årMedlemskab for studerende på SU kr. 100 pr. år

Sådan melder man sig ind: Gå til medlemssiden hos event.it via dette LINK.

Følg gerne foreningen på Facebook og Instagram og del budskabet med andre interesserede.