Lørdag den 16. februar: Gastronomisk aften med fisk, blæksprutter og vinmenu.

Menu: Fisk, skaldyr og blæksprutter den 16. februar 2019

Med Massimiliano Cameli & Ib Larsen

 

  • Velkomst: Fritto misto: Småfisk og grøntsager.
  • Piadina romagnola med marinerede ansjoser og sardiner.
  • Marineret torsk med rødbeder og japansk dashi-sauce
  • Blæksprutte med kartoffel-crème, kartoffelchips og frittede kapers
  • Skaldyrs-Risotto
  • Røget laks à la Vecchio Convento med radicchio og balsamisk eddike
  • Indbagt havkat-filet
  • Citron-sorbet med Limoncello og Vodka

Med skønne, tilhørende vine.

Se opskrifterne her Opskrifter gastronomisk aften med fisk, blæksprutter og skaldyr 16 februar 2019

 

 

Foreningen har fået en invitation fra gæstekokken Massimiliano Cameli som inviterer madglade og interesserede til en usædvanlig og skøn, italiensk madoplevelse i Aarhus’ bedste Ristorante:  ”DIN EGEN RISTORANTE”.

Vi er sikre på at initiativet vil tiltale mange af de mange madglade Italiens-rejsende, som på denne måde, midt i den danske vinter, kan få en varm, italiensk oplevelse.

Deltagerne skal – under kyndig vejledning – selv tilberede aftenens vinmenu. Undervisningen vil være på en skøn blanding af italiensk, dansk, engelsk og kropssprog, og alle kan deltage uden hverken specielle sproglige- eller køkkenmæssige forudsætninger. Eneste forudsætning er glæden ved at lave mad og spise i godt selskab.

Massimiliano Cameli kommer fra den kendte ristorante “Al Vecchio Convento”  i Portico di Romagna, området med Italiens bedste køkken, kokke, vine og trøfler – og dertil en masse livskvalitet og gæstfrihed, som i de gode gamle ’60ere. Massimo Cameli tager det bedste af de lokale, traditionelle køkken og giver det en fornyet tvist med kvalitet, kærlighed og humor.

Restauranten i Portico er med Michelin-anerkendelse. Både Massimiliano og hans bror Matteo bliver ofte inviteret som gæstekokke på de bedste udenlandske restauranter, som fx Fredrikshøj Kro i Aarhus og i de sidste par år fx også på restauranter i Reykjavik, – vel nok pt det ‘hotteste’ sted i Europa.

Massimiliano har sammensat en vin-menu med fisk, skaldyr og blæksprutter og med udgangspunkt i de retter, som serveres på “Al Vecchio Convento”:

 

 

”Din egen Ristorante” åbner i skolekøkkenet på Skovvangsskolen, Skovvangsvej 150, 8200 Aarhus N.

Massimiliano håber med tiden igen at kunne åbne ”Sin Egen Ristorante”, i Aarhus, men som et forsøg har Foreningen kunnet leje dette skolekøkken. Køkkenet er hyggeligt, men er ikke et professionelt udstyret køkken. Massimiliano opfordrer derfor deltagerne til at de medbringer er par af deres egne yndlingsknive, som med større sandsynlighed kan skære bedre end Skolens egne knive.

Prisen for at deltage i undervisningen og for aftens vinmenu er kr. 680/ person*

Der er i alt plads til 16 deltagere, så alle kan få kyndige råd, vejledning og kokketips af Massimiliano samt høre om de forskellige vine, der ledsager de mange retter.

Tilmelding via dette LINK

Pladserne tildeles efter først til mølle, først til ristorante..

Når/hvis systemet skulle melde UDSOLGT, så er der ikke flere pladser, desværre. Men evt. skuffede, interesserede er velkomne til at komme på en venteliste og forrest i køen til en evt. næste gang Massimiliano tager sin italienske ristorante med til Aarhus. Send en email til: mail@dante-alighieri.dk   I Emnefeltet skrives: RISTORANTE – og nede i mailen skrives navne/antal på interesserede.

 

Vi minder om at Foreningen udbyder tilsvarende madkurser i Italien, bl.a. også med Massimiliano. Se nærmere på dette LINK

 

*NB: I Forbindelse med betalingen pålignes et billetgebyr. Det endelige beløb fremgår tydeligt, inden endelig betaling.