Fredag 22. marts. Udstilling på Antikmuseet, Jane Maria Petersen “”OPUS MIXTUM”

 

I samarbejde med Antikmuseet inviter Foreningen til et festfyrværkeri af nye vinkler og fortolkninger af Antikken.

Fredag 22. marts 2019, 14.00-17.00 Antikmuseet, Aarhus Universitet

Kort. Se HER

 

PROGRAM:

Arven fra antikken i Danmark har været emnet for et projekt lavet i regi af EU horizon 2020 projektet CoHERE Critical Heritages, performing and representing identities in Europe. Vi har undersøgt faget oldtidskundskabs historie, hvordan gymnasieelever i dag oplever det, og vi har også set på betydningen af de danske udgravninger i antikkens Halikarnassos. Vi præsenterer resultaterne i samklang med projektets overordnede resultater, som peger på en nødvendig gentænkning af den måde, vi præsenterer Europa og Europas identitet på i museer og i undervisningsmateriale. Eftermiddagen byder også på to konkrete eksempler på brug af antikken i samtidskunsten og i heavy metal musik.

14.15-15.00: Antikken, europæisk identitet og oldtidskundskab i Danmark: EU forskning og behov for et opgør med ideen om det homogene Europa / forsknings-assistent phd Niels Bargfelt og lektor og museumsleder Vinnie Nørskov

15.15-16.00: Antikken og heavy metal / post.doc. Christian Thrue Djurslev, AU

16.15-17.00: Opus Mixtum / Artist talk ved billedkunstner Jane Maria Petersen med udgangspunkt i hendes udstilling på Antikmuseet.

Læs mere om Jane Maria Petersens udstilling HER

Alle er velkomne!

Tilmelding er ikke strengt nødvendig, men for at sikre tilstrækkeligt med kaffe og kage, så anbefaler vi, at man sender en e-mail til [email protected]:

emnefeltet skrives:  Tilmelding 22 marts.  Nede i mailen anføres antal og navn.

NB: En lang eftermiddag, Så Derfor behøver mAn ikke at komme til Hele ProgrammeT

 

Vi håber at se alle medlemmerne og deres venner og bekendte.

Società Dante Alighieri

Comitato di Aarhus

 

12-03-01

.