OPFØLGNING PÅ Foredrag Pia Schwarz Lausten “Elena Ferrantes geniale romanunivers”Mandag d. 6. marts 2023.

Som lovet kan man nu HER DOWNLOADE Pia Schwarz Laustens slides fra foredraget.

 

NB: Gyldigt medlemskort eller gæstebillet* fremvises på anfordring

 

Lektor i italiensk litteratur Pia Schwarz Lausten, Københavns Universitet holder et foredrag:

 

 

Mandag den 6. marts 2023 – Kl. 19.00  (NB: Klokken NITTEN NUL NUL)

NYT STED:

Møllevangsskolen, Festsalen/aula

Møllevangs Allé 20, 8210 Aarhus

Se kort på dette LINK

 

“Elena Ferrantes geniale romanunivers”

 

Ingen ved med garanti, hvem der gemmer sig bag pseudonymet Elena Ferrante. Men hendes romaner – især romankvartetten Min geniale veninde, der hovedsageligt foregår i et hårdt miljø i Napoli – er blevet slugt af millioner af læsere verden over og omsat til en tv-serie og teaterforestillinger. Foredraget præsenterer forfatterskabet fra debuten i 1992 med Besværende kærlighed frem til Napoli-kvartetten om Lila og Elena, som for alvor fik Ferrante-feberen til at sprede sig, og til den seneste roman Voksnes løgnagtige liv. Foredraget behandler både forfatterskabets gennemgående temaer – som det kvindelige venskab, synet på Napoli, mor-datter forholdet, og skriften – og Ferrantes skrivestil, samt hendes syn på litteratur og på spørgsmålet om forfatteridentitet..

 

Pia Schwarz Lausten, lektor PhD i italiensk litteratur ved Københavns Universitet.

Læs lidt mere om Pia Schwarz Laustens aktiviteter HER

Nyeste artikler: “Et transkulturelt perspektiv på Dante: Komediens forhold til Islam”, SFINX 44, nr. 3, 2021, s. 36-44.

“Images of the Turk in Sixteenth-Century Italian Historical Writings”, in: Bent Holm, Mikael Bøgh Rasmussen (eds.): Imagined, Embodied and Actual Turks in Early Modern Europe, Vienna: Hollitzer Verlag, 2021 (Ottomania 10)

 

Foreningens medlemmer har som vanligt gratis adgang og skal ikke forhåndstilmelde sig, men fremviser blot gyldigt medlemskort  (udprintet eller fremvist på Smart Phone).

*Gæster og ikke-medlemmer skal købe en adgangsbillet til kr. 100,-/stk* via dette LINK

Måske ville det være en bedre idé at melde sig ind i Foreningen til kun 200 kr/år* og dermed få gratis adgang til 10-15 arrangementer/år. Medlemskabet gælder løbende 12 måneder fra indmeldelsesdato, og man melder sig ind via dette LINK  

 

Efter foredraget bydes som vanligt på et glas vin og en hyggelig snak med Pia Schwarz Lausten og med de øvrige Italiens-interesserede.

 

*NB: I forbindelse med billetkøb og indmeldelse betales et mindre billetgebyr. Det endelige beløb fremgår tydeligt inden accept og betaling.