Dante Sydøst efterår 2023

FILM: Nostalgia – italiensk Oscar-nomineret bidrag 2022

Særtilbud til medlemmer af Dante Sydøst: Tirsdag den 11. juli kl. 19.Premiere: Torsdag den 6. juli 2023, Nicolai Biograf & Café, Skolegade 2A, 6000 Kolding.

Filmen handler om Felice, der vender tilbage til hjembyen Napoli efter 40 år i selvvalgt eksil. Her oplever han, hvordan det nye og det gamle Napoli smelter sammen i hans bevidsthed. Snart indhentes han af en fortid, som rummer svaret på, hvorfor han i sin tid måtte forlade Napoli.Instruktør: Mario Martone.

Tilbud om køb af billetter med rabat til medlemmer af Dante Sydøst. Det gælder forestillingen tirsdag den 11. juli kl. 19. Pris: 80 kr.for medlemmer af Dante Sydøst. Billetter kan bestilles her. Ellers er der på andre tidspunkter naturligvis mulighed for køb af billetter på biografens sædvanlige vilkår her eller ’i døren’.

Foredrag: Karen Franciska Hørup – At rejse og rejse sig

Onsdag den 13. sep. 2023 kl. 19-21, Kolding Stadsarkiv, Skolegade 2B, 6000 Kolding.

En vild rejse, som er en hæsblæsende vild historie om at rejse sig efter at have set døden i øjnene. Det hele bliver fortalt i ord og ikke mindst smukke billeder og filmklip fra Karens rejse – alene – til Italien med minicamper. ’Foredraget handler om, når livets “Roadtrip” tager en uventet drejning og hvordan jeg personligt blev mindet om, at jeg ikke havde 500 år at leve i’.

Karen Franciska Hørup er terapeut, forfatter og foredragsholder.

Fortælling: Johannes Thomsen – Uvederhæftige erindringer

Onsdag den 1. november 2023 kl. 19-21, Vejle Bibliotek, Willy Sørensens Plads 1, 7100 Vejle.

’Jeg ville så gerne skrive mine erindringer, men hele tiden opdager jeg, at andre har skrevet dem – det er forfattere som Italo Calvino, Stefano Benni, Luigi Malerba, Alberto Moravia m.fl. , og så skal jeg bare læse mig selv ind i deres historie. Jeg synes, at det er forunderligt, at de kunne vide alt det om mig: hjælpsomhed, udnyttelse, glade dyr, naive mennesker, spøgelser og andet fra naturvidenskaben, – tænk alt det, jeg har oplevet i et liv, hvor der ikke skete noget særligt – og er det ikke løgn det, de har fundet på, så er det i al fald godt fundet på, og jeg har fået en fortid. Dette er en kæde af fortællinger. I et foredrag er der jo et vist krav om sandhed, objektivitet osv. – i fortællinger, som er min genre, skaber jeg selv en vis form for “sandhed”, som er ret så subjektiv’.

Johannes Thomsen er fortæller og formand for Dante Viborg.

Foredrag: Bo Rosasco – Det moderne Italien

Tirsdag den 21. nov. 2023 kl. 19-21, Bülows Kaserne, 7000 Fredericia

Italien som moderne demokratisk stat og medstifter af EU. Om De Røde Brigader, Aldo Moro, kirken og familiernes rolle, alle vigtige aktører i det moderne Italien. Fra Silvio Berlusconi til Giorgia Meloni skal vi høre om de store og skelsættende begivenheder, der i løbet af de sidste 40 år har været med til at forme landet og har gjort Italien til det stærkt sammensatte land, vi kender i dag.

Bo Rosasco er italienskyndig, rejseleder og advokatsekretær.

Mere følger forud for hvert arrangement.

Medlemskab for enkeltpersoner kr. 200 pr. årMedlemskab samboende par kr. 375 pr. årMedlemskab for studerende på SU kr. 100 pr. år

Sådan melder man sig ind: Gå til medlemssiden hos event.it via dette LINK.

Følg gerne foreningen på Facebook og Instagram og del budskabet med andre interesserede.