3. juli: For-forpremiere på den nye italienske film: “Nostalgia”

Dante Aarhus hart fornøjelsen at invitere på for-forpremere på den nye og anmelderroste film “Nostalgia”

 

Mandag den 3. juli kl. 19.00

Biografen Øst for Paradis

Sal C

Paradisgade 7, 8000 Aarhus

Se LINK

Billetterne til special-forestillingen med danmarkspremiere koster for medlemmer kr. 60 stk og for ikke-medlemmer kr. 90 (inkl. et krus vino,) og skal og kan nu kun købes gennem dette LINK

 

 

Nostalgia

Kan man undslippe fortidens skygger?

Hvordan opleves det i grunden at vende tilbage til sin fødeby – et sted, som man ikke har besøgt i adskillige år? Er stedet det samme, som det man kendte og forlod, eller er det gammelkendte forsvundet for altid? Er man fremmedgjort i det miljø, som man engang kendte så godt? Lever bygningerne, gaderne, kvartererne og de mennesker, der boede der, kun videre i minderne og ens egen tågede erindring? Det er nogle af de spørgsmål, som Felice må stille sig selv, da han efter 40 år i selvvalgt eksil rejser tilbage til Napoli – byen, der dannede rammen om hans liv i de første femten leveår. Felice oplever det nye og det gamle Napoli smelte sammen i bevidstheden, hvor minderne går hånd i hånd med fremskridt og udvikling. Men hvor meget har i grunden flyttet sig, siden Felice forlod byen? Og hvordan påvirker det, der for ham er et hyggeligt gensyn, dem, der blev tilbage? Felice kommer til at opleve, at nostalgi kan være både berusende og farlig – for hvorfor forlod han i virkeligheden Napoli? Er fortidens skygger villige til at glemme, eller må Felice indse, at skæbnen ikke er sådan at ryste af sig? Det går snart op for den hjemvendte napolitaner, at ikke alle er lige begejstrede for at se ham, og snart må han konfrontere et farligt og betændt miljø, der indeholder svaret på, hvorfor Felice måtte forlade Napoli dengang for 40 år siden…

I ”Nostalgi” leverer instruktør Mario Martone en stærk visuel oplevelse, hvor fortiden møder nutiden, og hvor billederne og historien emmer af ægte følelse for Napoli, byens befolkning og den syditalienske kultur.

Hovedrollen som Felice spilles med stor overbevisning af den prisbelønnede italienske stjerneskuespiller Pierfrancesco Favino, der blandt andet kendes fra ”World War Z”, ”Engle & Dæmoner” og ”De smukkeste år”.

Nostalgi er baseret på Ermanno Reas roman fra 2016.

  • Official Selection in Competition – Cannes Film Festival 2022
  • Italiens Oscar-bidrag 2023
  • Vinder – Nastro D’Argento – Bedste instruktør
  • Vinder – Nastro D’Argento – Bedste manuskript
  • Vinder – Nastro D’Argento – Bedste skuespiller
  • Vinder – Nastro D’Argento – Bedste birolle

 

Billetterne til special-forestillingen med danmarkspremiere koster for medlemmer kr. 60 stk og for ikke-medlemmer kr. 90 (inkl. et krus vino,) og skal og kan nu kun købes gennem dette LINK

(Normalprisen for billetter til film i ØFP er kr 100,- /stk og uden vino)

NB:  Pladserne sælges unummererede.  Når biografen, ca. 10 minutter før forevisningen, åbner døren til denne helt unikke forestilling, så er det efter efter  jeg-stiger- på-bussen-systemet-og-får-den-plads-som-er ledig, når salen åbnes.

NB: Hvis der meldes “UDSOLGT”, når du forsøger at købe så:

1) kontakt IKKE biografen Øst for Paradis: De kan intet gøre og har som sådan intet med salget af billetter at gøre.

2) men send en mail til [email protected]:

I Emnefeltet skriver du “VENTELISTE FILM ” – og nede i mailen navn og antal ønskede billetter. Så sender vi en mail, hvis der kommer flere pladser eller en ny forestilling.

 

Billetterne skal altså købes via Foreningens eget billetsystem, og billet fremvises og scannes ved indgangen til biografsalen.

Selve billetsalget er altså via Foreningens eget billetsystem, og ikke gennem biografen Øst for Paradis.

NB: I forb. m. købet betales et mindre billetgebyr. Det samlede beløb fremgår tydeligt, inden endelig accept af pris og køb.

Som en særlig service, vil der indledningsvist ikke være en lang stribe af reklamer; men efter filmen byder Foreningen på et glas drikkeligt vino.