Torsdag 27. marts i Aarhus. Foredrag ved Mogens Nykjær. Barokkens verden: Bernini og Rembrandt

 

Foreningen Società Dante Alighieri inviterer herved til et foredrag ved kunsthistorikeren Mogens Nykjær:

 

Barokkens verden: Bernini og Rembrandt

Torsdag den 27. marts, kl. 19.30

Århus Universitet,

NB: I de “gule bygninger”, i Nordøsthjørnet.

Bygning 1324, lokale 011

Se kort, tryk på LINK  

Barokkens billedkunst vil gribe og forføre beskueren, trække ham ind i en skildring af hele den synlige virkeligheds pragt og gåder. Favne skaberværket i al dets mangfoldighed. Et hollandsk stilleben med et par hverdagsting som motiv kan rumme samme dybe verdensforståelse som en monumental vision af den yderste dom. Også menneskesindets kompleksitet bliver i stigende grad malernes motiv; ingen periode har som barokken skabt en portrætkunst, der med psykologisk indsigt løfter denne jævne genre op i kunsten højeste himmel.

Italieneren Gian Lorenzo Bernini og hollænderen Rembrandt van Rijn er fyrtårne i barokkens kunst. Den ene den katolske Kirkes fejrede multikunstner, pavernes ven og en sleben hofmand; den anden et nyrigt protestantisk borgerskabs ypperste iagttager, flere gange på fallittens rand og død i fattigdom. Vi vil se på værker af dem begge og forstå dem i deres samtid. Måske rækker de på trods forskelligheder hinanden hånden tværs gennem Europa.

Medlemmerne af de forskellige afdelinger af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang og viser på blot på forlangende gyldigt medlemskort; mens ikke-medlemmer og gæster betaler kr. 100/person.
Gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig foredraget ved at købe adgangsbillet via dette LINK
(Måske ville det være en god idé spare de 100 kroner og i stedet at melde sig ind i foreningen, og samtidig få adgang til 10-15 arrangementer).

Efter fordraget bydes som vanligt på et glas vin og mulighed for snak med foredragsholderen og med de øvrige medlemmer.