1. august kl. 15-17: En eftermiddag på landet, til Stenalt Gods: Palladio-villa, Capretto og gårdbutik.

Foreningen Società Dante Alighieri er meget glad for at kunne opfordre medlemmerne, deres gæster og andre interesserede til foretage en smuk og usædvanlig sommerudflugt til Stenalt Gods ved Ørsted på Norddjursland.

Som en opfølgning på arrangementet på Stenalt Gods den 20. juni (læs her om det fine arrangement den 20. juni: LINK)  er det lykkedes Foreningen af få Dorte Mette Jensen til at åbne Godsets gårdbutik specielt for medlemmerne og andre interesserede.

Fredag den 1. august kl. 15- 17

(NBKun i dette tidsrum, da Godset er midt i høsttiden og hvert minut tæller, så vær rare at overholde tiden)

Stenalt Gods,

Stenaltvej 8, 8950 Ørsted

Se KORT

I gårdbutikken sælges bl.a. ung-gede-kød (= Capretto), som man ellers kun kan finde det i Italien. Udover at være helt fantastisk lækkert og mørt kød, så er det også sundt kød! På Stenalt Gods’ hjemmeside findes der flere, gode opskrifter. Desuden sælges gedepølser og mange gedeoste.

BUON APPETITO!!

Det helt specielle og ’italienske’ ved Stenalt Gods er at hovedbygningen er bygget i Palladiostil i perioden 1799- 1802. Bag byggeriet ligger en bittersød kærlighedshistorie, som vi vil få fortalt.

Stenalt Gods er også kendt for sine ca. 700 geder, som leverer økologisk mælk, oste og kød.

NB: Gårdbutikken ligger i Ny Lade: Man kører forbi indkørsel til hovedbygningen videre rundt med voldgraven på højre hånd, og så ind til venstre mellem driftsbygningerne, om på bagsiden af den meget store røde teglstenslade. Man skal forvente en køretid på ca. en time fra Aarhus-området til Stenalt Gods

Pga travlhed i høsttiden vil der næppe være adgang til et besøg i parken og den Palladio-inspirerede hovedbygning, men fra vejen er der også så rigeligt et godt kig ind til parken og bygningen, som er privat beboelse, men arkitektur-interesserede kan alligevel får et godt kig (og kick) fra vejen!

Gederne malkes to gange i døgnet, og netop i tidsrummer 15-17 kører malkekarrusellen, og i dagens anledning vil det være muligt at se gederne blive malket, så mon ikke også der bliver tid til at klappe en ged..

Vi håber at se alle Foreningens medlemmer og deres gæster til en dejlig sommereftermiddag!!

For nærmere information om Stenalt Gods, om Gårdbutikken og de forskellige varer, se www.stenalt.dk

Vi benytter samtidig lejligheden til at reklamer lidt for ”Store Gededag” eller Stenalt Marked, som det også kaldes:

Lørdag d. 13. september kl. 10 – 16 i Ny Lade og på plænen foran, hvor ca. 30 udstillere med forskelligt håndværk har deres boder.

Mejerilauget fra Gl Estrup fremstiller rygeost af gedemælk, smedelauget har en mobil smedje på stedet.

Fjordbynetværket, der står for planlægningen og cafeen i Ny Lade, har ‘Stenalt platte’ klar til frokost. Der arrangeres 2 rundvisninger i løbet af dage.

Der er fri adgang, og det plejer at være rigtig, rigtig hyggeligt.

Med venlige hilsner

Ib Larsen

Presidente

Società Dante Alighieri

COMITATO DI AARHUS