Tirsdag den 25. februar. Foredrag ved Peter Mandal Hansen om arkitekten Carlo Scarpa

Foreningen Società Dante Alighieri indbyder til et foredrag  om den italienske arkitekt Carlo Scarpa ved Peter Mandal Hansen, som til daglig beskæftiger sig med moderne, italiensk arkitektur ved Aalborg Universitet:

 Tirsdag den 25. februar kl. 19.30:

Århus Universitet,

 NB: I de “gule bygninger”, i Nordøsthjørnet.

Bygning 1324, lokale 011

               Se kort på dette LINK

Carlo Scarpas arkitektur

 Carlo Scarpa (1906-1978), født i Venedig og med hjemsted i Veneto-regionen, er en af Italiens mest berømte arkitekter, men nok mindre kendt i den bredere offentlighed. Carlo Scarpas udfolder sit virke indenfor glaskunst og design til ombygninger, restaureringer og ny bygninger, og hans mest kendte værker er bl.a. bymuseet Castelvecchio i Verona, Gibsoteket for Canova ved Treviso samt i Venedig Quarini Stampalia biblioteket og Olivetti Showroom, som ligger ud til Markuspladsen.

 Carlo Scarpas arkitektur har et meget personlig udtryk bl.a. med brug af kontrastvirkninger og geometriske ornamenter, en raffineret anvendelse af materialer og et væld af detaljer. Han arbejdede som en billedhugger med sine bygninger, og skabte nærmest sin arkitektur på byggepladsen sammen med sine håndværkere.

 

Peter Mandal Hansen, studielektor og arkitekt, er ansat ved Institut for Arkitektur og Medieteknologi, Aalborg Universitet, og har gennem en årrække beskæftiget sig med den italienske arkitektur i det 20. århundrede.

 Som vanligt har Foreningens medlemmer gratis adgang og skal ikke tilmelde sig foredraget, mens gæster og ikke-medlemmer betaler kr 100,- person/foredrag. Gæster og ikke-medlemmer  skal købe adgangsbilletter  via dette LINK

 (Måske ville det være en god idé spare de 100 kroner og i stedet at melde sig ind i foreningen, og for i alt kr 200 samtidig få adgang til de øvrige 10-15 arrangementer – se under INDMELDELSE – Aarhus).

 Efter foredraget bydes som vanlig på et glas vin.

Scarpa Olivetti                                           Gipsoteca Canoviana, Canova-Museum in Possagno