Tirsdag den 19. april. Foredrag om “Marcus Aurelius” v/ Lise Søelund

 

NB: Husk gyldigt medlemskort eller adgangsbillet*

Foreningen Società Dante Alighieri inviterer til et foredrag ved cand. mag. Lise Søelund:

 

Tirsdag den 19. april, kl. 19.30

Aarhus Universitet,

NB: I de “gule bygninger”, i Nordøsthjørnet.

Bygning 1324, lokale 011

Se kort på dette LINK 

 

Idéhistoriker og forfatter Lise Søelund har udgivet en bog om kejser Marcus Aurelius, som hun kommer og fortæller om, og det bliver muligt at købe denne  og andre af hendes udgivelser efter foredraget.
Den romerske kejser Marcus Aurelius tænkte og skrev om alt det, som en leder altid burde være optaget af, og det vil sige menneskerettigheder, fattiges vilkår, social ansvarlighed og omsorgsfuldhed. Han brugte ikke nøjagtig de betegnelser, men i dag kan vi tilskrive ham mange af de gode tanker, der ligger til grund for humanismen og synet på mennesket som et værdigt, fornuftigt og ligeværdigt samfundsvæsen. Selvom Marcus Aurelius ikke fik gennemført sine etiske ideer i hele Romerriget, så gjorde han, hvad han kunne for at forbedre folks retssikkerhed og begrænse de voldelige gladiatorkampe, hvilket var store skridt dengang. Den filosofiske kejser måtte bruge de fleste af sine kræfter på at være i felten for at kæmpe imod utallige ydre fjender, så der ikke levnedes megen tid til filosofiske kontemplationer. Ét værk blev det til, omend han udelukkende skrev det til sig selv som en slags åndelig dagbog.

 

Idéhistoriker og forfatter Lise Søelund har tidligere besøgt og begejstret Foreningen med sine levende fremstillinger af filosofiske emner, som ellers ville være vanskelige at forstå for ’ikke-fagfolk/almindelige mennesker’.

Lise Søelund har skrevet en lang række af bøger om filosofi. Hun medbringer et udvalg af sine bøger, og de kan med fordel købes kontant efter foredraget.

* Medlemmerne af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang til foredraget og skal ikke forhåndstilmelde sig, men foreviser på blot på anfordring gyldigt medlemskort; mens gæster (=ikke-medlemmer) betaler kr. 100/person og køber adgangbillet:
Ikke-medlemmer skal tilmelde sig foredraget ved at købe adgangsbillet via dette LINK

Efter foredraget bydes som vanlig på et glas vin og med mulighed for en god snak med Lise Søelund og med de øvrige medlemmer.

Marcus Aureluis