Tirsdag d. 21. februar: Foredrag om Toscana

Tirsdag d. 21. februar kl. 19

Rosborg Gymnasium, Vestre Engvej 61, Vejle

Kort: se LINK 

 

 

Foredrag om Toscana:

Siena – meravigliøs middelalder

Firenze – raffineret renaissance

Etik, videnskab, ågerkarle og verdenskunst

 

Toscana – aahhhh. Skøn vin, blødt bakket landskab, hyggelige småbyer, pragtfuld mad,  imponerende håndværk, det ypperste af verdenskunsten…

Regionen er en broget sammensætning af mange aspekter, der altid går op i en højere enhed – historien er tæt knyttet til den kulinariske tradition, der hænger sammen med vinen, hvorfra vi kan kaste en snøre ud til musikken og herfra videre til litteraturen.

Dermed er der ikke langt til kunsten, som kun fremstilles, hvis der findes mæcener, hvilket igen hænger uløseligt sammen med den toscanske historie. Ét stort puslespil med uendeligt mange brikker.

 

Camilla og Anne Mette vil give jer et farverigt indtryk af Toscanas mangfoldighed. Tag med på en forrygende rejse gennem middelalder, renaissance og frem til vore dage i selskab med nogle af de mange berømte toscanske kultur-personligheder. Toscanerne har

alle dage været et stolt folk, men er samtidig yderst ligefremme og særdeles uimponerede, en god basis for at gøre aftenens tur til en stor fornøjelse.

 

Program i stikord:

Den blomstrende Middelalder med kulturel udveksling og økonomisk vinding; moderne bankudtryk og dobbelt bogholderi, politik og fagorganisationer, pilgrimme og korsriddere,

men også landevejsrøvere, utryghed, sociale kløfter og pest ovenikøbet. Historien knytter sig til de vigtigste byer; Siena, Lucca, Pisa, San Gimignano.. Firenze! Renaissance; den klassiske tanke og det menneskelige ideal. De vigtige florentinske familier og naturligvis Medici. Brunelleschi, Donatello, Botticelli, Leonardo og Michelangelo bringer os op gennem historien til nogle af de mere moderne toscanske genier.

 

Camilla Bondo Pedersen; bosat i Firenze siden 1998, cand. polit fra universitetet i Firenze, master i statsvidenskab fra universitet i Rom. Autoriseret guide i Siena, indehaver af rejsebureauet Toscana con Amore samt med-forfatter til bogen ”Toscana – vinen, maden, kulturen og landskabet” udkommet på Gyldendal i november 2014, andet oplag april 2016.

 

Anne Mette Rosendahl; siden 1989 bosat i Firenze, uddannet kunsthåndværker med speciale i grafik, sideløbende studier i kunsthistorie ved Firenzes universitet. Autoriseret

guide i Firenze, indehaver af rejsebureauet Toscana con Amore samt med-forfatter til bogen ”Toscana – vinen, maden, kulturen og landskabet” udkommet på Gyldendal i november 2014, andet oplag april 2016.

www.toscana-con-amore.

Dante Sydøst er i gang med en reklamekampagne, for at få flere medlemmer.

Derfor inviterer vi også andre til gratis at være med som gæster ved dette foredrag. Vi opfordrer gæster til i pausen at tale med folk fra bestyrelsen – for at høre om alle fordelene ved at være med medlem.

 

Tovholdere ved dette foredrag:

Hanne Nielsen, [email protected]. 28 76 06 73

Allan Lyhne, [email protected]. 91 56 25 54