Sommer 2015

 

Dante Sydvest holdt åbent hus  den 20. juni

Lørdag d. 20/6 afholdt den nystiftede dansk-italienske kulturforening Dante Sydvest åbent hus i Sædding, og der var mødt ca. 40 interesserede tilhørere op fra Esbjerg og omegn, som blev vidne til et spændende og medrivende foredrag om Toscana ved de to forfattere Camilla Bondo Pedersen og Anne Mette Rosendahl Ariani. De to forfattere leverede en ”velsmagende” og kompetent mosaik i billeder, ord og musik, som tog udgangspunkt i de emner, der ikke var plads til i deres bog fra 2014 om den italienske region, ”Toscana – Vinen, maden, kulturen og landskabet”.

Her kan du downloade og læse mere om åbnings-arrangementet: Dante Sydvest holdt åbent hus i Sædding

 

De fire arrangementer i efteråret 2015:

 

1) Onsdag d. 9/9 kl. 19.00

Foredrag om Dario Fo, nobelprismodtager, teatermand mv.

v/Brian Hansen, skuespiller og instruktør mv.

 

Foredraget aflyst på grund af sygdom; blev erstattet af filmen ”Le quattro volte”,

efter tilladelse med den danske rettighedshaver, biografen Øst for Paradis i Århus.

 

2) Onsdag d. 7/10 kl. 19.00

Foredrag om ”Italiensk politik netop nu”

v/Bernard Hagen, cand. mag.

Meget bevidst har vi valgt Bernard Hagen som en af foredragsholderne i foreningens første sæson. Han er en meget stor kender af italienske samfundsforhold og dertil en formidabel god og glad fortæller.

Om foredraget oplyser Bernhard Hagen: ” Renzi-regeringen kan være faldet når foredraget holdes, men uanset om den er faldet eller den har overlevet en helt afgørende afstemning i senatet om forfatningsreformen i september, så vil mit fokus være denne regering og dens forsøg på at reformere det italienske samfund. Som indledning vil jeg forklare lidt om hvordan det politiske system er opbygget”

   

3)  Tirsdag d. 17/11 kl. 19.00

Foredrag om ”italiensk havekunst – Fascinerende haver i Norditalien”

v/Ole Fournais, haveekspert og kulturhistoriker

Sagt af Ole Fournais:

”Det er i perioden 1100-1600 evt. – også kaldet renæssancen efter interessen for at genskabe ideerne fra den klassiske Oldtid – at de berømte haver bliver til. Derfor indeholder haverne ofte de samme elementer: statuer, vand, trapper, mindre haverum osv., som er karakteristiske for slot eller villa, som det har heddet lige siden Oldtidens Rom.

Gennem alle årene er villaerne bygget på de svalende bjergskråninger med haverne opdelt i rum eller direkte anlagt på terrasser. Dermed opstår nogle formidable synsindtryk, ofte med udsigt langt omkring og med inddragelse af det åbne landskab.”

 

4)  Onsdag d. 2/12 kl. 19.00

Filmaften med filmen ”La grande Bellezza” (med danske undertekster).

  • Efterfulgt af vin og tiramisu.