PROGRAM FOR EFTERÅRET 2012

PROGRAM  FOR EFTERÅRET 2012  

September:

Beretning fra rejsen til Venedig og Trieste
Lucia Rota Andersen fortæller: I maj måned var vi i Friuli Venezia Giulia, vi var overvældet ! Venedig bød os velkommen med fest. Vi besøgte Aguileia, Palmanova, Udine, Cividale, Spilimbergo. Det sidste stop var Trieste, byen med de store forfattere og historiske caféer. Vi var i operaen til Mascagni’s ”L’amico Fritz”.
En dejlig tur der kunne inspirere andre, somendnu ikke har været der.
På  dansk og lidt italiensk
Lørdag den 8. kl. 14:00
FOF-Huset   lok. 48 Ordrupvej 60 2920 Charlottenlund

En “grappino”, tak!
Lisbeth Morell og Ben Møller Sørensen er igen sammen med os for at præsentere grappas verden. Ben Møller Sørensen vil kort fortælle om grappas historie og dets ankomst i det nordlige Italien. Der vil blive fortalt om hvor og hvordan grappa fremstilles, den traditionelle anvendelse og fornyelse. Der bydes på 15 forskellige smagsprøver på grappa, ledsaget af snacks og søde sager. På dansk.
Pris: 50 kr.
Torsdag den 13. kl. 19:15
Medborgerhuset, Danasvej 30b  Frederiksberg  Auditorium
 

Oktober:

Fra Firenze til Færøerne
Nils Ohrt, museumsleder ved Torshavns Kunstmuseum, er vores meget velkomne foredragsholder, der endnu engang på magisk vis vil føre os ind i kunstverdenen. Sammen med ham vil vi bevæge os rundt på Færøerne, hvis liv og enestående natur har påvirket øernes kunstnere. Den italienske Renæssance, Firenze og Paolo Uccello især har været kilden til stor inspiration for Sámal Joensen Mikines og Ingálvur Rryni.
For at vide mere om emnet anbefales Nils Ohrts artikel i marts måneds i ”Il Ponte”
På dansk.
Mandag den 8. kl. 19:00
Det Italienske Kulturinstitut, Gjørlingsvej 11, Hellerup

Italien netop nu
Vi tilbyder en mindeværdig aften sammen med Thomas Harder, tolk, journalist og ekspert i italienske forhold. Efter en kort introduktion om Italien af i går, præsenteres det italienske samfund i dag, dets aspekter, egenskaber, problemer og løsninger.
På dansk.
Onsdag den 31. kl. 19:00
Det Italienske Kulturinstitut, Gjørlingsvej 11, Hellerup

November:

Carl Nielsen i Italien
Paolo Muntoni vil præsentere os for Carl Nielsen og hans forhold til Italien. Den store  danske komponist besøgte Italien både af private og professionelle grunde. Han var meget  interesseret i traditionel italiensk kunst og i særdeleshed i Palestrinas musik. Dette bekræftes i nogle af hans værker. Det giver os mulighed for at opdage ligheder og forskelle med den italienske musik.
På italiensk med enkelte tekster på dansk med Powerpoint
Lørdag den 3. kl. 14:00
Studieskolen, Borgergade 12 d, København
 

December:

Otium et negotium: en rejse på opdagelsen af Palladio og de venetianske villaer

Arkitekten Tiziana Zaccaria vil tage os med til de venetianske villaer: Villa Maser, Villa Badoer, la Rotonda og mange flere. Vi vil opleve alle deres kulturelle, sociale, landskabelige, økonomiske og produktive facetter.
På italiensk/korte tekster på dansk.
Tirsdag den 4. kl. 19:00
Det Italienske Kulturinstitut, Gjørlingsvej 11, Hellerup

Dante Alighieri c/o Lucia Rota Andersen  Kulsvierparken 71 2800 Lyngby www.dante-alighieri.dk e-mail: [email protected] Tel: 45885713 (Lucia), 30344381(Finn). Kontingent for 2012: 175 kr. ( stud. 100;  250 kr.  familie). Konto: Nordea: 2102 8896 568 583  (Obs: skriv kun navn, oplys venligst adresse, hvis nødvendigt via tlf. eller mail). Ikke- medlemmer vil blive opkrævet et gebyr på 30 kr. for deltagelse i arrangementer i Medborgerhuset på Frederiksberg. Medlemmer af Dante får rabat ved medlemskab af Det Italienske Kulturinstitut: særpris 150 kr.
Vi takker Det Italienske Kulturinstitut, Studieskolen,  FOF  Gentofte og Il Ponte for godt samarbejde.

Tilbage til nyhedsoversigten