Onsdag den 22. april: Smag på regionen LE MARCHE – Malmö/Sverige/Svezia

SMAG PÅ REGIONEN LE MARCHE / LE COLLINE DEL BUONGUSTO

LE COLLINE DEL BUONGUSTO, Dante Alighieri Aarhus og Malmö, Jorns Reisar inviterer til at smage på LE MARCHE:

Alle der er vilde med god mad, vin og med Italien inviteres til en aften med præsentation af den skønne, italienske region LE MARCHE. Tag med på en gastronomisk rejse, når vi inviterer til ’aperi-cena’ (= Aperitivo-cena):

Onsdag den 22. april kl. 16-18

Galleri Filialen

Agnesgatan 1 
Malmö 211 33
Sverige

Kort, se LINK

Lær at smage på både olivenolie og vin og opdag smagen af Le Marche. Igennem en buffet, lavet med økologiske råvarer, vil gæsterne få en uforglemmelig oplevelse og til sidst stå med åbne munde og mætte maver. Der vil være både kursus, debat og masser af mad og vin – og en aften i godt selskab! 

Kom med til en aften med præsentation af den skønne, italienske region LE MARCHE.

I denne region overgår naturen, maden, vinen og kulturen på mange måder den meget mere kendte og turistede region Toscana. Gæstfriheden er dobbelt så stor og priserne det halve.

Vi får besøg af Loredana og Sonja Miconi, to dygtige mamme og kogekoner mmm fra organisationen LE COLLINE DEL BUONGUSTO. De medbringer alt de bedste fra deres lokale køkken: Charcuterivarer og ost, laver lokal pastaret med meget mere og ikke mindst lærer de os, hvordan man laver ”Olive ascolane” (en meget lækker specialitet fra Ascoli Piceno)  – farserede, stegte oliven en guddommelig ret!!

 Aftenen starter med en kort videopræsentation af nogle af de smukkeste steder i LE MARCHE, derefter en lille køkken-skole, hvor de viser tilberedningen af Olive Ascolane, en god snak om OLIVENOLIE og en OLIVENOLIE-SMAGNING (sic!!) og derefter en pragtfuld ”Aperi-cena”  (Apertivo + cena), altså en blanding af apertivo + cena (=aftensmad). Se den fantastiske menu nedenstående: Som arrangørerne fra NOI MARCHE siger: Un menú che ti lascia a bocca aperta e a pancia piena: En menu der efterlader dig med åben mund og fyldt mave!

Til alle retterne serveres de bedste vine fra LE MARCHE!                       

Alt foregår på en blanding af kropssprog, italiensk og engelsk og vil naturligvis også blive oversat til dansk. Eneste forudsætning for at deltage er glæden ved Italien og glæden ved fantastisk mad og dejlige vine!

Deltagelsen koster kun 260 kr/person, inkl. foredrag, oliesmagning, køkkenskolen og skøn middag med mad, vine, kage og kaffe!

Alle kan deltage, og man behøver altså ikke at være medlem af Dante – så invitér gerne venner, bekendte og ubekendte til uforglemmelig forårsaften med det aller bedste fra Italien.

Menu:

ANTIPASTI: Ciauscolo-pølse, lonzacharcuteri, salame, bruschetta med olio extravergine di oliva d, smagning af flere pecorino-oste med passende marmellader og honning, Olive Ascolane

PRIMO: Tagliatelle al guanciale

SECONDO: galantina,  coniglio in porchetta, contorno

DOLCI: “Ciamnellottu de lo vatte” med den specielle dessert vin “vino cotto”

Caffè

-og til alle retterne serveres naturligvist de bedste vine fra Le Marche

 

*Arrangører: Eventen arrangeres af Società Dante Alighieri, Italien Information Service,   Jorns Reisar og i samarbejde med Organisationen LE COLLINE DEL BUONGUSTO