Lørdag den 20. juni. Foredrag i Esbjerg: “Toscana – maden, vinen, kulturen og landskabet” Læs mere om dette arrangement under “Tidligere arrangementer”

Vi fejrer oprettelsen af den helt nye afdeling i Esbjerg af den verdensomspændende, italienske kulturelle Foreningen Società Dante Alighieri og inviterer alle elskere af Italien til en farverig eftermiddag med præsentation af ny, flot bog om TOSCANA og til et gratis foredrag om mange af de spændende emner, som der ikke blev plads til i bogen, ved Camilla Bondo Pedersen & Anne Mette Rosendahl Ariani:

 Lørdag den 20. juni kl. 15.00

på det italienske kultur- og spisecenter mm

www.eatnplay.dk

Tømrervej 13, 6710 Esbjerg V

Kort se:  LINK

Toscana – maden, vinen, kulturen og landskabet

Siena – meravigliøs middelalder

Firenze – raffineret renaissance 

Toscana – aahhhh. Skøn vin, blødt bakket landskab, hyggelige småbyer, pragtfuld mad, imponerende håndværk, det ypperste af verdenskunsten…

Regionen er en broget sammensætning af mange aspekter, der altid går op i en højere enhed – historien er tæt knyttet til den kulinariske tradition, der hænger sammen med vinen, hvorfra vi kan kaste en snøre ud til musikken og herfra videre til litteraturen, hvorfra der ikke er langt til kunsten, som kun fremstilles, hvis der findes mæcener, hvilke igen hænger uløseligt sammen med den toscanske historie. Eet stort puslespil med uendeligt mange brikker.

Læs mere om bogen på dette LINK

NB: Den normale udsalgspris for bogen er kr 299,-

Tilhørerne kan i forbindelse med foredraget købe bogen (evt. med signatur/dedikation) med 50 kroners rabat, altså til kun kr. 250,-

Betalingen kan desværre kun ske med KONTANT BETALING.

Camilla og Anne Mette vil nyde at illustrere Toscanas mangfoldighed og komme ind på nogle af de ting, der ikke var plads til i bogen ”Toscana”.

Hvordan kan man koge Toscana ned til 300 sider? Umuligt! Som udgangspunkt lidt forklaring om bogens tilblivelse og så må det være på sin plads at fortælle om hospitalet i Siena, middelalderens medicin, renaissancens tilblivelse og de vigtige milepæle i kunsthistorien. Håndværk og industri i Toscana i middelalderen og i 1800tallet. Mød et par af de vigtigste forfattere for 750 år siden og i dag. I bogen er der mad og vin, men langt fra nok; fx mangler historien om is-cremens tilblivelse…det samler vi blandt meget, meget andet op på.

Vi glæder os til aftenens rejse gennem historien i selskab med jer og nogle af de berømte toscanske kultur-personligheder.

Camilla Bondo Pedersen; bosat i Firenze siden 1998, cand. polit fra universitetet i Firenze, master i statsvidenskab fra universitet i Rom. Autoriseret guide i Siena, samt med-forfatter til bogen ”Toscana – vinen, maden, kulturen og landskabet” udkommet på Gyldendal i november 2014.

Anne Mette Rosendahl Ariani; siden 1989 bosat i Firenze, uddannet kunsthåndværker med speciale i grafik, sideløbende studier i kunsthistorie ved Firenzes universitet. Autoriseret guide i Firenze, samt med-forfatter til bogen ”Toscana – vinen, maden, kulturen og landskabet” udkommet på Gyldendal i november 2014.

Arrangementet er det første i den nye Forening og er derfor gratis for alle interesserede.

Vi opfordrer til, at man inviterer ALLE italiens-interesserede venner, bekendte og ubekendte og gør opmærksom på den nye forening og på dette gode, gratis foredrag.

Der kommer senere mange andre italienske aktiviteter, så vi opfordrer allerede NU interesserede til, uforpligtende at tilmelde sig den nye Forenings mailingliste:

1) Send en e-mail til [email protected]

2) I EMNEFELTET skrives: ESBJERG

3) Nede i selve e-mailen skrives navn og postadresse

Når medlemsystemet er helt klart, vil der blive åbnet for indmeldelse, og vi vil så sende e-mail til alle interesserede på mailinglisten, sammen med program for nye aktiviteter.

Efter foredraget den 20. juni, vil interesserede få mulighed for at få et rigtigt godt tilbud på et glas vino og lidt antipasti.

Vi håber at se mange italiens-interesserede den 20. juni !

ARRIVEDERCI

NB: For nyt om kommende rejser til Firenze/Toscana tilmelding på mailinglisten på forsiden af www.iis.dk