juli 2013: Sommerhøjskole med Thomas Harder og Nils Arne Sørensen

Vi gør venligst og .. ‘diskret’ .. opmærksom på at to af Foreningens foredragsholdere arrangerer sommerhøjskole i Norditalien:Sommerhøjskole med
Thomas Harder og Nils Arne Sørensen !!
 6.-14. juli 2013:
9 dage med fly


 Det er med stolthed at vi igen kan præsentere to af de allerstørste kendere af Italien som foredragsholdere på denne unikke rejse: Thomas Harder, forfatter, oversætter, journalist osv osv og Nils Arne Sørensen, lektor i moderne historie ved Syddansk Universitet og forfatter bl.a. til bogen Den store Krig. Begge foredragsholdere er fantastiske kendere og formidlere af italiensk kultur – en kæmpe oplevelse venter derfor rejsedeltagerne!

Vi tilbyder en rigtig højskole!!  i bjergene, lige nord for Bolzano – altså i Alto Adige eller Südtirol i det område som indtil 1919 var en del af det store Østrigske rige. Vi er lige i spændingsfeltet mellem italiensk og østrigsk kultur. Indlogering på det pragtfulde Hotel Lichtenstern (www.lichtenstern.it).

Der bliver mange udflugter og daglige foredrag med hovedvægten på Südtirols nyere historie – Første Verdenskrig, fascismens sidste år, den voldsomme autonomikamp i 1960’erne og 70’erne, der omsider førte til oprettelsen af den autonome provins Bolzano/Alto Adige-Bozen/Südtriol, som i dag er et af de rigeste og bedst fungerende områder af Italien – men også det helt moderne Italien bliver indgående behandlet, og alt krydret med helt enestående mad- og naturoplevelser.

Under opholdet bliver der også mulighed for at følge det lokale liv og deltage i de lokale, markeder, koncerter m.m.  Vi vil afdække en, for de fleste, helt ukendt side af Italien og der vil dagligt være 1 -2 foredrag ved de to dygtige og sympatiske eksperter. Ib Larsen fra Dante Alighieri i Århus vil holde sammen på trådene og på gruppen af rejsedeltagere.

Prisen dækker praktisk taget alle omkostninger og det bliver ikke nemt at komme til at bruge ret mange penge på selve rejsen! Vi har valgt at lave et program, hvor stort set alt er betalt på forhånd og med mange fælles oplevelser – og også mulighed for at gå alene, hvis det ønskes. Programpunkterne er ment som gode forslag, elementer som vi er sikre på at nå; men området har jo mange andre seværdigheder, som nemt kan besøges fra hotellet Med de mange fælles måltider er turen meget oplagt også for ene-rejsende. I det omfang, det er ønsket og muligt, kan man endvidere uden tillæg blive ’parret’ med anden rejsende på dobbeltværelse – ellers betales det normale enkeltværelsestillæg.

PRIS per person i dobbeltværelse kr. 14.920,- 
Tillæg for enkeltværelse:  1.500 kr
Der er dog er begænset antal eneværelser uden tillæg: hør nærmere ved tilmeldingen

Program kan læses/downloades www.iis.dk
eller bestilles ved [email protected]

Tilbage til nyhedsoversigten