Mandag den 25. april, 2022, Foredrag og bogpræsentation ved Jesper Storgaard Jensen

 

Vi er meget glade for at kunne invitere til et foredrag journalist og fotograf Jesper Storgaard Jensen

 Det usynlige Rom,

Italien 2022 – Et sted mellem drøm og virkelighed

Mandag den 25. april,   2022 kl. 19.30

Århus Universitet,

NB: I det vanlige auditorium i de “gule bygninger”, i Nordøsthjørnet.

Bygning 1324, lokale 011

Se kort, tryk på LINK  

 Køb bogen med rabat – se nedenfor!

 

Jesper Storgaard vil præsentere ukendte sider af Rom og sin nyeste bog: “Det usynlige Rom”

af Jesper Storgaard Jensen

”Hvordan er romernes Rom? Hvordan er det at leve i byen? Hvad taler romerne om, og hvilke problemer står deres by overfor? Hvad er deres forhold til fortiden, og hvilke forhåbninger har de til fremtiden?

Kort og godt: Hvordan ser byen ud, når man skærer turistklichéerne væk, river de smukke postkort i stykker og vælger turistattraktionerne fra for i stedet at fokusere på la realtà romana, den romerske virkelighed?”

DET USYNLIGE ROM er et nøgternt blik bag de kulisser, som turisterne forveksler med det virkelige Rom. Journalist Jesper Storgaard Jensen interviewer forfattere, filmfolk, hjemløse, folk fra den sociale sektor og ganske almindelige borgere og tilsætter egne observationer og oplevelser for at tegne et kærligt, kritisk og realistisk portræt af den evige stad.

Navnet ”Italien” alene er som regel i stand til at bringe smilet frem hos os danskere. Vi elsker Italien for de fantastiske byer, det milde klima, landets interessante historie, den gode mad og vin, kulturen og for et folk, der tager imod os med åbne arme og et smukt sprog. Sådan er vores typiske billede af Italien. Sådan er vores drøm om Italien. Ved siden af drømmens Italien findes imidlertid et virkelighedens Italien, som kun de færreste danskere kender. For det italienske samfund er utroligt komplekst, med dets mange facetter og lag og en katolsk kultur, der er markant anderledes end vor egen protestantiske kultur. I aftenens bogpræsentation/foredrag vil Jesper fokusere mindre på ”drømmens Italien” for i stedet at have fokus på ”virkelighedens Italien”, som han kender bedre end de fleste. Det vil han gøre ved at flette en moderne beretning om Rom ind i en større fortælling om nutidens Italien.

Bogen er rigt illustreret med forfatterens egne fotos.

Gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig foredraget ved at købe adgangsbillet* via dette LINK

(Måske ville det være en god idé spare de 100 kroner og i stedet at melde sig ind i foreningen, og samtidig få gratis adgang til 10-15 arrangementer).

 

KØB BOGEN NU MED RABAT:

Bogen koster kr. 299,- Men i forbindelse med foredraget kan den købes med 30% rabat.  Så koster den kun  kr. 210,-** Bogen skal bestilles og betales via dette LINK

Jesper Storgaard Jensen har boet i Rom siden 1997 og er cand.ling.merc i italiensk. I perioden fra 1997 til 2008 arbejdede han på den danske ambassade i Rom. Siden 2008 har Jesper arbejdet som freelance journalist, fotograf og foredragsholder. Han har skrevet om Italien/Rom til stort set alle danske medier og til aviser og magasiner i 18 andre lande. Jesper er forfatter og medforfatter til seks guidebøger om Rom, restauranter i Rom samt Toscana/Norditalien. Den 6. april udkommer hans bog ”Det usynlige Rom”, et moderne og neorealistisk portræt af det Rom, som kun de færreste kender.

Jespers hjemmeside er: www.detusynligeitalien.dk – hvor man gratis kan tilmelde sig et månedligt nyhedsbrev for at modtage artikler, diverse informationer om hvad der rører sig i Italien, gratis podcasts mv.

 

Efter foredraget bydes som vanligt på et glas vin og mulighed for snak med foredragsholderen og med de øvrige medlemmer.

 

*NB: I forbindelse med betalingen opkræves et billetgebyr på kr. 6,- samt 1% af kostprisen.

Selve gebyret til kortudsteder afhængig af, om man betaler med Dankort, Visa, Eurocard m.fl. betales af Foreningen.