16. – 22. maj, 2013: Rejse til regionen LE MARCHE

Foreningen Società Dante Alighieri arrangerer en rejse for alle interesserede til regionen Le Marche.

7 dage med fly
16.  – 22. Maj 2013

Le Marche ligger på østkysten i det centrale Italien og har længe levet i skyggen af mere populære rejsemål som Rom, Toscana og Venedig. Regionen er måske mest kendt for sin klippekyst til Adriaterhavet, der byder på storslåede udsigter og små hyggelige strande. Men man må ikke glemme dens storslåede natur, de mange renæssance landsbyer med slotte, paladser, historiske teatre og berømte kunstskatte. Desuden har regionen en imødekommende befolkning, sit spændende, lokale landkøkken og gode vine.

Torsdag 16/5
Fra Kastrup flyver vi kl. 9.15 via Frankfurt og lander i Bologna kl. 14.00 og kører med vores bus til Urbino.
Aftensmad og overnatning på Hotel i Urbino

Fredag 17/5
Efter morgenmad får vi en guided tur i den spændende by Urbino. Slægten Montefeltros imponerende renæssancepalads, Palazzo Ducale er centrum i den endnu intakte middelalderlige bydel med snævre, stejle gader. Maleren Rafael er født i Urbino. Hans barndomshjem er nu et museum.
Om eftermiddag kører vi til Gradara. Vi besøger dens middelalderlige fæstning, som var ramme om den tragiske kærlighed mellem Paolo Malatesta og hans svigerinde Francesca. Den er beskrevet i Dantes Guddommelige Komedie.

Aftensmad og overnatning på Hotel i Ancona. Byen er hovedstad i regionen Marche. Den ligger ved Adriaterhavet og er mod nordvest ”beskyttet” af halvøen Monte Conero.

Lørdag 18/5
Vi skal en tur til Jesi, kaldet den kongelige by. Her fødtes i 1194 den store konge af normannisk afstamning, Frederik II. Spændende er det middelalderlige centrum, som stadig er omringet af bymur. Her skal vi smage det lokale køkken med dets Verdicchio. Det bliver en eno-gastronomisk oplevelse.
Tidligt på eftermiddagen får vi mulighed for at møde Marches storslåede natur med et besøg i Frasassi grotterne. De dækker et samlet areal på 30 kvkm, men besøgende har kun adgang til højst 1.5 kvkm. Grotterne har forskellige navne: Abisso Ancona er 180x120m og  200m høj: den kan rumme Milanos domkirke. Disse grotter er et ’must’, de mest kendte  i Europa, og det skønnes at indtil nu, er de blevet besøgt af mere end 12 millioner begejstrede  besøgende.
Tilbage til Ancona for aftensmad og overnatning.

Søndag 19/5
Dagens tur går til Loreto og Recanati:
Loreto
 er en malerisk by, delvis omringet af bymur og bastioner fra XVI årh. og præget af en berømt helligdom. Ifølge traditionen befindes her ”Nazareth’s Hus”, hvor Maria blev født og hvor  hun modtog bebudelsen om  Jesu mirakuløse fødsel.
Recanati kaldes med rette ”det gode livs, poesiens, sangens og kunstens by”. Her blev digteren Giacomo Leopardi og tenoren Beniamino Gigli født.
Tilbage til Ancona for aftensmad og overnatning.

Mandag 20/5
Efter morgenmaden forlader vi Ancona og vores hotel.Vi skal til Ascoli Piceno, hvor vi får en guided tur. Det er en tårn-by; en af de smukkeste mindre byer i Italien. For at lære den at kende skal man spadsere fra Piazza del Popolo til de små gyder, hvor der gemmer sig kirker, palæer og hyggelige pladser.
Sent på eftermiddagen kører vi videre til San Benedetto del Tronto,  kendt som ”Palme rivieraen” en af de vigtigste fiskerihavne.
Aftensmad og overnatning på vores hotel.

Tirsdag 21/5
Turen går til Fermo og Macerata.
Fermo ligger mellem bjerge og vand, mellem Monti Sibillini og Adriaterhavet. Landskabsmæssigt er den en juvel. Den har bevaret sin renæssance byplan, men har mange minder fra andre tider. F.eks. et af verdens vigtigste anlæg til vandforsyning fra romersk tid.
Macerata er ligeså spændende. Den har noget, som andre byer ikke har. Verona har Arenaen, Macerata har Sferisterio, som blev bygget i 1828 for at dyrke sport, især den såkaldte ”pallone col bracciale”. Fra 1920 begyndte man at bruge den som teater. Verdis Aida åbnede opera-festivalen i 1921.
Aftensmad og overnatning på vores hotel i San Benedetto del Tronto.

Onsdag 22/5
Morgen fri. Om eftermiddagen kører vi til Rom, hvorfra skal vi flyve tilbage til Danmark. Vi flyver fra Rom kl. 19.10 via Frankfurt og lander i Kastrup kl. 23.25

——————————-

Introduktion til rejsen:
Lørdag den 12. januar kl. 14.00 FOF Gentofte lok.48. Ordrupvej 60 Charlottenlund.
Alle er velkomne

Evt. yderligere info om rejsen: Lucia (Presidente Dante Alighieri, København) Tel:45 88 57 13, [email protected]

Læs på Dante hjemmeside: www.dante-alighieri.dk

Pris: 8.300 kr. inkluderer flyrejse, indkvartering på dobbeltværelse på gode hoteller, halvpension, guidede tour og enogastronomisk besøg, men ikke indgang til museer.
Tillæg for enkeltværelse 1.000kr.

Tilmelding haster, da der er et begrænset antal pladser.

Sådan tilmelder man sig:
Send e-mail til Presidente for Dante Alighieri, Lucia Rota Andersen [email protected] med navne, adresse, telefonnummer,
og samtidig indbetales et ikke-refunderbart depositum kr.1.500/person.
Depositum refunderes kun såfremt rejsen mod forventning ikke skulle blive gennemført.

Beløbet indbetales Dante Alighieri’s konto:
Nordea: 2102 6277 427 565 HUSK AT OPLYSE NAVNE SAMT BETALINGSÅRSAG.
Tilmeldingen er først gyldig, nårdepositum er modtaget.

Restbeløbet betales senest den 16/3
Minimum: 15 deltagere

Teknisk arrangør:
Italien information service AS
www.iis.dk
Medlem af Rejsegarantifonden 1324
E-mail: [email protected]

Tilbage til nyhedsoversigten